Vegan Mangal - Şiş Kebap

Vegan Mangal - Şiş Kebap

Malzemeler;


⦁    150grSoya Küpü


⦁    1 Çay Bardağı Zeytinyağı

 

⦁    1’er çay kaşığı Kimyon, Kekik, Karabiber, Pul Biber


⦁    1 Tatlı Kaşığı Hardal


⦁    1 Yemek Kaşığı Vegan Mayonez


⦁    2 Yemek Kaşığı Barbekü Sos


⦁    ½ Çay Bardağı Soya Sosu

 

Hazırlanışı;


Soya Küplerini bir tencereye koyup 15-20 dk. haşlıyoruz (bu çok önemli çünkü haşlamazsak mangalda çok kuruyabiliyor). Haşladığımız Soya Küplerinin suyunu süzüp elimizle hafif sıkıyoruz ama aynı zamanda biraz sulu kalmasını istiyoruz.


Derin bir kapta tüm malzemeleri karıştırıp içine Soya Küplerini koyuyoruz ve güzelce tüm küplerin sosa bulanmasını sağlıyoruz (Soya sosu genelde tuzlu olduğu için biz ekstra tuz eklemiyoruz ama sana tuzsuz geliyorsa ya da tuzsuz Soya sosu kullanıyorsan ekstra tuz ekleyebilirsin).


Bu karışımın üstünü kapatıp en az 4 saat (mümkünse 24 saat) buzdolabında bekletiyoruz.


Yeterince bekleyen soya küplerini çubuklara geçirip mangalda ya da evde yapacaksan köz tavasında pişirebilirsin.


Evde köz tavasında yapacaksan mutfak kapısını kapatmalı, aynı zamanda hem pencereyi açıp hem aspiratörü çalıştırmalısın.

 

Aksi taktirde çok ciddi duman altı oluyor

 

Not: Aynı sosa büyük küpler halinde doğranmış Tofu bulayıp yine 24 saate yakın bekleterek Tofu Kebap da yapabilirsin.
 

Etiketler: Vegan Mangal - Şiş Kebap
Kasım 03, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR