Vegan ve Glütensiz Pizza

Vegan ve Glütensiz Pizza

Malzemeler;


Pizza Tabanı;


⦁    1 Su Bardağı Ilık Su

 

⦁    ½ Su Bardağı Zeytinyağı  


⦁    1 Yemek Kaşığı Hazır Kuru Maya


⦁    1 Yemek Kaşığı Şeker 


⦁    10gr Naturiga Psyllium Tozu (Karnıyarık Otu Tohumu Tozu)


⦁    Tuz


⦁    Alabildiği kadar Güzel Gıda Glütensiz Tam Yulaf Unu

 

Domates Sos;


⦁    2 Adet Rendelenmiş Domates

 

⦁   Italian Melt

 

⦁    Kekik

 

Hazırlanışı;


Derin bir kapta ılık suyu, şekeri ve kuru mayayı karıştırıp 5dk bekliyoruz.

Bu esnada maya ısı ve şeker sayesinde beslenip büyüyecek.

Sıvı karışıma zeytinyağı, karnıyarık otu tohumu tozu, tuz ve alabildiği kadar un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.
Hamurun üzerini streç film ile kaplayarak en az 30 dk. boyunca hamurun iyice mayalanmasını bekliyoruz.


Mayalanan hamuru bir miktar un ile güzelce açıyoruz ve yağladığımız fırın tepsisine yayıyoruz.
Hamurun üzerine domates sosumuzu güzelce yaydıktan sonra minik minik doğradığımız sebzeleri eşit bir şekilde dağıtıyoruz.


Son olarak pizzamızın üzerini bolca rendelenmiş Italian Melt ile kaplıyoruz ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişiriyoruz.

Etiketler: Vegan ve Glütensiz Pizza
Ekim 04, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR