₺250,00 KDV Dahil
1

Sabit Yağlar

Sabit yağlar doğada organik olarak bulunan bitki ve meyve çekirdeklerinden üretilen, adından da anlaşılacağı üzere uçucu olmayan yağlardır. Aklınızda daha iyi canlanması için zeytinyağı örneğini verebiliriz. Zeytinyağını tedavi amaçlı saç diplerinize ya da cildinize sürdüğünüzde uzun süre geçmesine rağmen yağlı hissinin geçmediğini ve ağırlık yaptığını fark etmişsinizdir. Kozmetik veya tedavi amaçlı kullanılan yağlar genel olarak uçucu, kuru ve sabit olmak üzere 3 grupta sıralanabilir. Eğer bir yağı cildinize sürdüğünüzde bir süre sonra uçup cildinizden gidiyor ve yağlı his ortadan kalkıyorsa o yağ uçucu yağdır. Uçucu yağlar genellikle aromaterapi uygulamaları için kullanılan yağlardır. Uçucu yağların bazı versiyonları tek başına kullanım için uygun değildir ve cildinize zarar verebilir. Bu yüzden uçucu yağların taşıyıcı görevi gören bazı sabit yağlar ile birlikte kullanılması önerilir.

Sabit yağ karışımı olan kuru yağları ise hem saçınızda hem de cildinizde ağırlık yapmadan kullanabilirsiniz. Son yıllarda kuru yağlar oldukça sık kullanılan ve popüler hale gelen yağlardandır. Bu şekilde uçmayan ve yağlılık hissini devam ettiren yağlar sabit yağlar olarak adlandırılmaktadır. Sabit yağlar katı veya sıvı formda olabilirler. Suda çözünmeyen sabit yağlar soğuk ya da sıcak sıkım yöntemiyle elde edilebilirler. Web sitemizde yer alan sabit yağların büyük bir kısmı soğuk sıkım olarak elde edilmiş yerlerdir. Farklı pek çok sabit yağ, farklı miktarlarda şişelenerek satışa sunulmuştur.

Sabit Yağlar Ne İçin Kullanılır?

Sabit yağlar saç diplerini güçlendirmek ve daha canlı saçlara sahip olmak, ciltteki yaraları iyileştirmek, cilde esneklik kazandırmak, kuru ciltlerin nem dengesini sağlamak, aynı zamanda yağlı ciltlerin yağ dengesini sağlamak, hatta güneşin zararlı ışınlarından korunmak için bile farklı amaçlarla kullanılabilir.

Sabit yağ satın almadan önce ihtiyacınızı belirlemeli, sizin için hangi yağın daha faydalı olduğunu araştırdıktan sonra sipariş vermelisiniz. Özellikle aromaterapi için tercih edilen sabit yağlar, cilt tarafından kolay emilmediği ve masaj sırasında hareket kısıtlaması sağlamadığı için çok tercih edilirler.

Aromaterapi gibi vücudu rahatlatan uygulamalarda kullanılan sabit yağların ferahlık veren ve rahatlatıcı tarzda olan kokulardan seçilmesi uygulamadan daha verimli sonuç alınmasını sağlayacaktır.

Hangi Sabit Yağ Hangi İşleme Uygundur?

Sabit yağlar arasında en çok tercih edilenlerden bir tanesi olan jojoba yağı özellikle yağlı ciltlerin sebum dengesini sağlamak için kullanılmaktadır. Kayısı çekirdeği yağı yaşlanma belirtilerini azaltmak ve kırışıklıkların görünümünü iyileştirmek için kullanılırken, kakao yağı cilde parlaklık verir ve nemlendirir. Kantaron yağı ise yaraların ve yanıkların iyileşmesini sağlamak için kullanılır. Güneşin zararlı etkilerinden korunmak adına kullanılan Hindistan cevizi yağı aynı zamanda saçlara parlaklık vermektedir. Badem yağı ise kaş ve kirpiklerin gürleşmesi için kullanılan sabit yağlardandır.

Elbette ki bütün sabit yağlar sadece cilt ve saçlar için kullanılmamaktadır. Ağız yoluyla tüketildiği zamanda bağışıklık sistemini güçlendiren avokado yağı da bir sabit yağdır. Susam yağı, aynısefa yağı ve karite yağı gibi daha birçok faydası olan sabit yağlar da mevcuttur. Web sitemiz inceleyerek sabit yağlar kategorisinden size en uygun yağı sipariş edebilir talimatlarına uyarak kullanmaya başlayabilirsiniz.