Malzemeler;
1 lt. Bitkisel Süt
1 Şase Preobio Vegan Yoğurt Mayası
Hazırlanışı;
1 çay bardağı bitkisel sütü kaynattıktan sonra 40-45 dereceye kadar soğumasını bekliyoruz.
İçerisine bir şase Preobio Vegan Yoğurt Mayasını ekliyoruz ve yavaşça karıştırıp mayayı sütün içinde eritiyoruz.
Bu ön aktifleştirme aşaması kıvam açısından hayli önemli. Mayamızın aktifleşmesi için bu karışımı 1 ila 2 saat kadar bekletiyoruz.
Kalan bitkisel sütü kaynattıktan sonra 40-45 dereceye kadar soğumasını bekliyoruz. Tercihe göre şekerli ya da şekersiz hazır süt kullanabilir ya da evde kendi hazırladığın bitkisel sütü kullanabilirsin.
2 saat önce hazırlayıp aktifleşmesini beklediğimiz 1 çay bardağı mayayı 40-45 derece sıcaklıktaki sütün kalanına ekliyoruz ve hassas hareketlerle karıştırıyoruz.
Yoğurt için mayalama süresi 12-24 saattir. Sütü mayaladıktan sonra sıcaklığını sabit tutmalı ve ışık görmeyen bir ortamda mayalanmaya bırakmalısın (mayaladığın kabı bir battaniyeye sarıp karanlık bir yere kaldırabilirsin).
Mayalanma süresi dolduktan sonra buzdolabında muhafaza edebilir ve bu yoğurtla yeniden mayalama işlemi gerçekleştirebilirsin.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.