Tütsü

Tütsü kelime anlamı itibariyle duman çıkaran herhangi bir şey olarak tanımlansa da bugün tütsüler yakılarak ortaya hoş kokular çıkmasına sebebiyet veren bitki ve ağaç ürünleridir. Tütsü bu özelliği nedeniyle bazı dinlerde de farklı anlamlar taşımaktadır. Tütsüler içerisinde bulunan aromatik özellikleri neticesinde istenmeyen yaşam alanlarında böcek ve sineklerin de uzaklaşmasını sağlayan araçlardır. Tütsü içinde bulunan esanslar sayesinde deodorant benzeri amaçlarla da kullanılmaktadır. İçerisine yerleştirilen uçucu yağlar sayesinde farklı kokular içerme imkanı bulundurmaktadır.

Tütsüler kendiliğinden yanan ve yanmayan olarak iki çeşitte üretilmektedir. Kendiliğinden yanan tütsüler herhangi bir ısı kaynağına ihtiyaç duymamaktadır. Kendiliğinden alevlenmeyen tütsüleri ise kendiliğinden yanma özelliği göstermediğinden ayrıca yakmak gerekmektedir.

Tütsü Kullanımı

Tütsü, ev atmosferini değiştirmek amacıyla yakıldığı gibi farklı amaçlarda da kullanılabilmektedir. Bu amaçların başında ritüel amacıyla yakılan tütsüler gelmektedir. Şamanizm dininde önemli bir yere sahip olan tütsüleme yönteminin kökeni şamanların tütsü yakarak şifa bulmalarına kadar ulaşmaktadır. Belirli ağaçlardan ve demetlerden oluşturulan tütsüler yakılarak huzur ve şifa üretmektedir. Ayrıca tütsülerin etrafa yaydığı duman da tütsüyü soluyan bireylerin huzur bulmasını sağlamaktadır. Tütsüler güzel kokularıyla yaşam alanlarının farklı ambiyanslara kavuşturmak isteyenler tarafından kullanıldığı gibi meditasyon amacıyla da kullanılmaktadır.

Tütsü Çeşitleri ve Etkileri

Tütsü arınma amacıyla sıklıkla kullanılabilmektedir. İçerisinde narenciye, çiçek, nane çam gibi ağaç ve bitki özleri; adaçayı, tarçın, vanilya gibi baharatlarla bezenmiş kokularla ev atmosferinin değiştirilmesine imkan tanınmaktadır. Genellikle tütsünün kendisi tütsülük kullanılmadan yakılma özelliğine sahip değildir. Bu nedenle tütsü yakmak isteyen kullanıcılar tütsülük alarak bu işlemi gerçekleştirmektedir. Tütsülerin yapraklı, dal şeklinde ve konik biçimde üretilenleri vardır. En çok tercih edilen çeşidi yaprak ve dal olsa da günümüzün popüler tütsüleri arasında konik tütsüler de bulunmaktadır. Bu tütsüler şans için, arınmak ve rahatlamak için kullanılabilmektedir. Yasemin, sandal ağacı, adaçayı, gül ve lavanta gibi esanslar içeren türleri bulunmaktadır.

Dini törenlerin ve ruhani yolculukların başlatılması için kullanılan özel kokulu malzemeler, çok eski tarihe dayanan tütsüler en eski çağlarda tanrı kutsama amacıyla ve dua etme gibi sebeplerle yakılmıştır. Tütsü, kullanılan alanlarda yeni bir yaşam enerjisi oluşturmaktadır. Tütsülerin zaman zaman yanıp sönme ile ilgili tehlikelerde barındırdığı görülmektedir. Buketli halde ağaçlardan, çakra amacıyla kullanılan bahçe tütsüleri, geri dönüşümlü tütsüler, reçine tütsüleri çok tercih edilen tütsü çeşitlerindendir. Tütsüler mekânda bulunan negatif havayı dağıtmak amacıyla da kullanılmaktadır.

Vegan Bakkal Farkıyla Tütsüye Sahip Olun

Firmamız bünyesinde yıllardır satışını gerçekleştirdiğimiz Santo Ağacı ve Santo Demetleri ile müşterilerimizin rahatlık ve arınma seanslarını aynı anda elde etmelerine imkan tanımaktayız. Müşterilerimiz ürünlerimizi alarak maksimum seviyede rahatlık ve canlılığa kavuşmaktadır. Firmamız çerçevesinde müşterilerimize kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla sunmaktayız. Sizler de ürettiğimiz tütsülerden satın alarak rahatlık ve pozitif enerjiye kolayca erişmek için çeşitlerimizi inceleyebilir, kolayca satın alabiirsiniz.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR