Kolonya
Kolonya bugün Türk kültürünün önemli ögelerinden biridir gerek içeriği gerek sahip olduğu kokusu ile evlerin vazgeçilmez ögelerinden biridir. Kolonya adı tarihi bağlamda 1709'da Almanya’da bir kent adı olan Khöln ‘ün suyu olarak tanımlanmıştır. Köln kentinde meydana getirilen esanslı sıvı anlamı anlamını taşıyan kolonya ilk üretim anından itibaren içerisinde alkol bulundurmuştur. İlk kolonya ürünü Macaristan Kraliçesi Elizabeth için üretilmiş özel bir koku olmuştur. Bu nedenle ilk ürünler farklı coğrafyalarda farklı amaçlarla kullanılmıştır.
Kolonya Nasıl Üretilir
Kolonya üretimi öncelikle tıbbi amaçla kullanılmaya başlamıştır. Ardından ise parfüm olarak tercih edilmiştir.18 yüzyılda burjuva sınıfının kullanımına paralel olarak yaygınlaşmıştır. Bugün kişisel bakım ve temizlik ürünleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Parfüm ve deodorant ürünleri içerisinde önemli bir konuma sahip olan kolonya içerdiği alkol sayesinde oldukça temizleyici bir üründür. Ferahlatıcı ve mikrop öldürücü özelliği içindeki etil alkolden ileri gelmektedir. Kolonya %40- %45 oranında alkol içerdiğinde su ve esans karışımı halini almaktadır. Bugün genellikle 70 ve 80 derecelerinde belirtilmiş hacimler ile piyasaya sürülmektedir. İçerisinde %40 etil alkol bulunduran kolonya türleri 70 dereceye %45 etil alkol bulunduran kolonya ürünleri ise 80 dereceye tekabül etmektedir.
Kolonya çeşitleri tıpkı parfüm çeşitleri gibi farklı esanslar çerçevesinde üretilebilmektedir. Bunların en başında limon aroması gelmektedir. Piyasaya ilk sürülen kolonya türleri de limon, tütün, çam gibi esanslar içermiştir. Bugün çok farklı çeşitte ve renkte üretilebilmekte olan kolonya çeşitli şişelere konması ile estetik birer objelere dönüşmektedir. Kolonya parfüm ürünlerinin aksine daha çok kişinin kendine değil başkasına ikram ettiği bir ürün olarak bilinmektedir.
Kolonya Türleri
Bugün çok farklı esanslardan kolonya elde edilmektedir. Bunların en başında mandalina, portakal, vişne, incir gibi meyveler gelmektedir. Öte yandan orkide, papatya, yasemin, gül, menekşe gibi çiçekler ıhlamur gibi ağaç özleri de kolonya üretiminde kullanılmaktadır. Ayrıca hamsiden de kolonya üretilebilmektedir. Amber gibi kokuları yanı sıra kiraz çiçeğinden de kolonya üretilmektedir. Kolonyalar birbirinden güzel kokularının yanı sıra pembe, kırmızı, sarı, yeşil, turuncu gibi renklerin kullanılması ile farklı renklerde üretilebilmektedir. Bugün küçük büyük fark etmeksizin çeşitli cam ve plastik şişelerde üretilen kolonyalar çok sayıda insanın birbirine hediye etmesi sonucunda elden ele yayılmaktadır. Bakterilerin ve virüslerin çoğaldığı dönemde kolonya temizliği ve kokusu ile vazgeçilmez temizlik ürünleri arasında yer almıştır.
Hijyen ve Ferahlık Aynı Şişede
Web sitemiz üzerinde satışa sunulan lavanta ve çay ağacı esanslı kolonyalarımız belirli ağırlıklarda ve fiyatlarda, farklılaşan estetik şişeleriyle göz doldurmaktadır. Kolonya üretiminde maksimum hijyen ve uzun süre kullanım imkanını kendimize misyon edinmekteyiz. Sizler de uzun süren ferahlık ve güzel kokuları ile birbirinden güzel kolonya türlerine sahip olmak isterseniz bizimle web sitemizden size en uygun olan kolonyayı sipariş edebilirsiniz.