Besin Mayası – Nutritional Yeast
Nutritional yeast, Türkçe’ye "besin mayası” olarak çevrilmiştir. Latince ismi Saccharomyces Cerevisiae olan ve eski çağlardan beri kullanılan en önemli ekmek mayası türlerinden biridir. Büyüme süresinin sonunda, inaktif hale getirilmek için pastörize işlemden geçer ve kurutulur. Isı ile etkisiz hale getirilen maya artık bünyesinde B kompleks vitaminleri ve çeşitli mineralleri içeren bir besine dönüşmüştür. Maya aktif halde olmadığı için insan tüketimine uygundur. Ancak bu maya artık hamur mayalama işlemleri için kullanılamaz.
- Işınlanma yapılmamıştır
- Pestisit (zirai ilaç kalıntısı), renklendirici, katkı maddesi, koruyucu içermez
- İlave şeker içermez
İçindekiler: Besin mayası (inaktif maya).
Alerjen: Alerjen içermez. Maya intoleransı olan kişilerin kullanmadan önce az miktarda deneyerek kontrol etmelerini tavsiye edilmektedir.
Menşei: Estonya
Net Miktar: 75 g
Enerji ve Besin Öğeleri
|
100 g için
|
Enerji (kcal)
|
429
|
Toplam Yağ (g)
|
5,5
|
Doymuş Yağ (g)
|
1
|
Karbonhidrat (g)
|
39
|
Şekerler (g)
|
1
|
Lif (g)
|
20
|
Protein (g)
|
47
|
Tuz (g)
|
0,25
|
*Değerler ortalama bir yetişkinin referans alım düzeyini belirtir (8400 kj/2000 kcal). İlave şeker içermez. Doğası gereği şeker içerir.
Nasıl Saklanır?
- Serin ve kuru yerde koku, güneş ve ısı kaynaklarından uzakta muhafaza edilmelidir.
Nasıl Kullanılır?
Peynirimsi bir tada sahiptir. Yetişkinler için servis miktarı önerisi yaklaşık 1 yemek kaşığıdır.
- Aroması nedeniyle vegan peynir yapımında kullanabilirsiniz.
- Ev yapımı poğaça, kraker, tuzlu muffin gibi tariflere ekleyebilirsiniz.
- Makarna, salata, çorba, patlamış mısır gibi yiyeceklere serpebilirsiniz.