Seramikte Mikro Yeşil Yetiştirme Kiti- Fesleğen (VGNBKL715)

Fiyat : ₺60,00(KDV Dahil)

KİT İÇERİĞİ:
Seramik Saksı
Kenevir Lifi
Fesleğen Tohumu


KENEVİR LİFLİ MİKRO YEŞİL KİTLERİNİN HAZILANIŞI:
1.    Kenevir liflerini su püskürterek ve elinizle hafifçe bastırarak tohumlar için düz bir yüzey oluşturun.
2.    Paketteki tohumun tamamını yüzeye eşit ve düzgün dağılacak şekilde serpin. Toplu düşenleri temiz bir malzemeyle dağıtın çünkü toplu tohumlar küflenmelere yol açar. 
3.    Tohumları fıs fıs yardımıyla bol su püskürterek nemlendirin. Tohumlar su içinde kalmadıkları sürece bol bol nemlendirebilirsiniz.
4.    Nemli tohum kaplarını tamamen karanlık, ışık almayacak ancak mümkünse hava alan bir yere koyun. Her gün kontrol ederek hem hava almalarını sağlayın hem de su püskürterek nemlendirin. Sıcak ve kuru bir yerdelerse günde en az iki kere kontrol edin ve nemlendirin.
5.    Işığa çıkardıktan sonra her gün dipten sulama yapın. su seviyesi gövdeye ulaşmasın ancak bütün köklere ulaştığından emin olun. Su gövde ve tohumlara kadar yükselirse çürümelere neden olacaktır.


MİKRO YEŞİL YETİŞTİRMEK İÇİN GENEL BİLGİLER:
1.    Kenevir lifli tohumlarımızı hazırladıktan sonra hiç ışık almayan, 23-24 derece sıcaklıkta ve mümkünse hava alan bir yere koyuyoruz ya da üzerini ışık almayacak şekilde örtüyoruz. Hava almayan bir ortamdalarsa her gün açıp havalandırıyoruz.
2.    Türlere göre değişmekle birlikte ortalama 3-4 gün boyunca karanlıkta bekletiyoruz ve her gün açıp kontrol ederek hem aşamaları takip ediyoruz, hem de hava almalarını sağlamış oluyoruz.
3.    Işığa çıkma zamanını anlamak için, tohumların çimlenme durumunu kontrol ediyoruz. Yaprakların oluşmaya ve gövdelerin uzamaya başladığını gördüğümüzde filizleri ışığa çıkarabiliriz.
4.    Bol ışık alan bir pencere önü veya güçlü ışık veren herhangi bir lambanın altı uygun olacaktır. Ortamın 23-24 derece civarı olmasına, düzenli havalandırılmasına ve en az 10-12 saat ışık almalarına dikkat ediyoruz. 
5.    Filizler yapraklarını iyice açana kadar bekliyoruz. Bu süre türlere ve ortam şartlarına göre değişir ancak genelde 10 – 12 günde filizlerimiz yenmeye hazır olacaktır. Bazen bu süre 15 güne kadar uzayabilir, bazen 7-8 güne düşebilir.
6.    Bezelye, mısır, çekirdek, nohut, mercimek, buğday, fasulye gibi büyük tohumları önce 12-24 saat arası suda bekletip su çektiriyoruz ve sonrasında sularını süzüyoruz. 1-2 gün, günde 2 kere yıkayıp sularını süzerek, nemli ve karanlıkta kalmalarını sağlayarak çimlendiriyoruz yani canlandırıyoruz(mikro filiz evresi). Tohumlar patladıktan sonra jel ya da kenevir lifimizin üzerine dağıtıp yine karanlıkta gelişmelerini bekliyoruz ve sonra ışığa alıyoruz. Bu büyük tohumlu filizleri bir  kere kesip hasat ettikten sonra biraz daha büyütebilirsiniz, ancak her seferinde besin değerleri düşecektir. Filizler çoğunlukla tek kullanımlıktır.
7.    Filizler ışık altında yapraklarını iyice açıp boylandıktan sonra, köklerin hemen üzerinden temiz bir makas yardımıyla kesip çiğ olarak tüketebilirsiniz. Aromaları ve vitamin değerleri yüksek olduğundan her bir paketi tercihinize göre 3-5 porsiyonda yiyebilirsiniz.
8.    Filizlenmiş yeşillikleri tek tek ayırıp, köküyle beraber toprağa alarak büyütebilir, büyük sebzeler yetiştirebilir ve onlardan da tohum alabilirsiniz. Tohumların hepsi GDOsuz, ilaçsız doğal tohumlardır.
9.    Kenevir liflerini çöpe değil çürüyüp toprağa karışacakları bir yere atınız.