Preobio Vegan Kefir Mayası 2gr x 5 Şase
Preobio Vegan Kefir Mayası 2gr x 5 Şase
Preobio Vegan Kefir Mayası 2gr x 5 Şase

Preobio Vegan Kefir Mayası 2gr x 5 Şase (VGNBKL1110)

Marka : Preobio
Fiyat : ₺39,90(KDV Dahil)

ÜRÜN ÖZELLİKLERİ:
Türkiye coğrafyasından izole edilmiş, SFA ARGE & TÜBİTAK MAM işbirliği ile nitelendirilip araştırmaları yapılarak işaretlenmiş probiyotikler, tüm erişkinlerin bağırsak mikrobiyotasının dengelenmesine, sindirim sorunlarının giderilerek bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.
Siz de evinizde kendi Vegan probiyotik yoğurdunuzu mayalayabilirsiniz. Oda sıcaklığında saklayabilirsiniz. 2 gramlık bir şase ile 5 kg ürün mayalanabilir.

 

Bakteri Adı

Kob/g

Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus

2,00E+09

Streptococcus thermophilus

6,00E+09

Lactobacillus asidophilus

2,00E+09

Toplam

1E+10

 


NASIL VEGAN YOĞURT YA DA KEFİR MAYALANIR?
Bitkisel sütümüzü ısıttıktan sonra 40-45 dereceye kadar soğumasını bekliyoruz. Tercihe göre şekerli ya da şekersiz süt kullanılabilir. 
Sütümüzden bir çay bardağı kadar ayırarak içerisine bir şase mayamızı boşaltıyoruz. Yavaşça karıştırıp mayayı sütün içinde eritiyoruz.
Bu ön aktifleştirme aşaması kıvam açısından hayli önemli. 
Mayamızın aktifleşmesi için 1 ila 2 saat kadar bekliyoruz. 
Aktifleşen mayayı 40-45 derece sıcaklıktaki sütün kalanına ekliyoruz ve hassas hareketlerle karıştırıyoruz. 
Yoğurt için mayalama süresi 12-24 saat 
Kefir için ise 24-48 saattir 
Ürünleri mayaladıktan sonra sıcaklığını sabit tutmalı ve ışık görmeyen bir ortamda mayalanmaya bırakmalısınız. 
Mayalanma süresi dolduktan sonra buzdolabında muhafaza edilmelidir


ALTERNATİF KULLANIM ÖNERİLERİ

1.       DOĞRUDAN TÜKETİM
Özellikle bitkisel süt ve fermente vegan yoğurt, ayran gibi gıdalara karıştırarak veya meyve sularına, sebze pürelerine 1 şase PREO YOĞURT Probiotik & Prebiotik maya dökerek tüketebilirsiniz.
Bu yöntemle anında 10 milyar probiotik bakteriyi vücudunuza kazandırmış olursunuz. Probiotik bakteriler, ürün içeriğinde bulunan prebiotik lifler ile bağırsaklarınızda aktifleşecek ve dokulara tutunarak koloniler oluşturabilecektir.

2.       AKTİFLEŞTİRME YÖNTEMİ İLE TÜKETİM
Bu yöntemde amaç  bir şasede bulunan 10 milyar PREOBİO Probiyotik bakterinin trilyonlarca olmasını sağlamaktır. 1-3 Litre bitkisel süt, ayran, meyve suyu veya meyve/sebze püresinin içine 1 şase PREO YOĞURT Probiotik & Prebiotik maya dökerek karıştırınız.
30 derecede 6 saat bekleterek aktifleşmeyi sağlayın. Daha sonra sıvıyı buzdolabına kaldırarak günlük tüketebilirsiniz.


PREO YOĞURT PROBİYOTİK YOĞURT FAYDALARI

Ø  Başta gastrit ve ülser olmak üzere, tüm sindirim sistemi hastalıklarını önlenmesi,
Ø  Antibiyotiklerin, parazit ve patojenlerin yol açtığı ishaller ve seyahat ishallerinde
Ø  Kalp damar hastalıklarının önlenmesinde
Ø  Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde
Ø  Yüksek tansiyon ve şeker hastalıklarında
Ø  İnsülin direncinin kırılmasında
Ø  Kemik sağlığının korunmasında
Ø  Üro-genital hastalaıkların önlenmesinde kullanılır.


UYARI :

    ◦    Sitemizde satışı yapılan tüm ürünlerin içerik ve alerjen bilgileri bilgi amaçlı olarak yer almaktadır.

    ◦    İçerik ve alerjen bilgilerini sürekli kontrol ediyor ve güncelliyoruz ancak en doğru bilgiyi ürün ambalajının üzerinde bulabilirsiniz.

    ◦    Alerjiniz ya da özel bir durumunuz varsa ürünü kullanmadan önce doktorunuza danışınız ve ürün ambalajı üzerindeki etiket bilgilerini mutlaka kontrol ediniz.

    ◦    Ürün ambalajı ile sitede yer alan bilgiler arasındaki farklardan doğabilecek problemlerde firmamız sorumlu değildir.

    ◦    Vegan Bakkal'da satılan hiçbir ürün ilaç değildir, hastalıkların önlenmesi veya tedavi edilmesi amacıyla kullanılamaz.